beavatkozások

Combplasztika

A comb formáját és feszességét az izomzat és az azt fedő bőr-, illetve a bőr alatti zsírszövet mennyisége határozza meg. Az életkor előrehaladtával vagy jelentős fogyást követően a bőr tónusa csökken, a comb feszességét veszti. Műtéti korrekció során a felesleges szövetek eltávolításával a combok visszakaphatják korábbi formájukat és fiatalos megjelenésüket.

A műtétet előzetes kivizsgálást követően, általános altatásban végezzük. Időtartama függ a beavatkozás természetétől, egyidejű zsírleszívással akár 3 órát is igénybe vehet. A metszéseket a lágyék hajlatban és/vagy a combok összenéző belső oldalán rejtjük el. A felesleg eltávolítása után a sebszéleket egyesítjük.

A műtétet követően egy éjszakás kórházi tartózkodásra van szükség. Esetleges duzzanat, enyhe fájdalom előfordulhat. Az első kontrollvizsgálatra 1 hét múlva, a varratszedésre 2 hét múlva kerül sor. 6 hét, majd 3, 6 és 12 hónap elteltével kell további ellenőrzésen jelentkeznie.

Combplasztika után kompressziós nadrág viselése szükséges, amelyet 2 hétig csak tisztálkodáshoz lehet levenni. Az első két hétben csak kíméletes terhelést kaphat, ami az jelenti, hogy sem kimerítő gyaloglás, sem tartós állás, sem hosszas ülés nem megengedett. Guggolás, fellépés során a varratok megfeszülhetnek, ezért ezeket a mozgásokat is kerülni kell. A beavatkozást követő 3 héttel -még a kompressziós nadrág viselése mellett- a fizikai aktivitás növelhető, a sportterhelés is fokozatosan megkezdhető.

A műtéti eredmény a duzzanat megszűnte után azonnal látható, a hegvonal véglegessé válása azonban hónapokat vesz igénybe. A megszépült, formás combjait egészséges táplálkozással és rendszeres fizikai aktivitással óvhatja meg.

A műtét sebészeti szövődményeként bevérzés, sebfertőzés, elhúzódó sebgyógyulás, esetenként a sebvonal mentén megjelenő nyirokcsorgás előfordulhat. Ezek elkerülésére a gondos előzetes kivizsgálás, a precíz műtéti kivitelezés és a műtétet követő előírások betartása szolgál. Ha a műtét előtti teendőkről, a kivizsgálás menetéről, az altatás részleteiről vagy a műtét költségeiről szeretne részletes információkhoz jutni, kérjük olvasson tovább.

Create a website or blog at WordPress.com