beavatkozások

Fenékplasztika

Leginkább megmosolyogjuk azt az amerikai tudományos statisztikát, amely szerint egészségesebbek és okosabbak a nagy fenekű nők. Vágyainkban nem is a méret, hanem a forma és a feszesség a meghatározó. Velünk született alkati tulajdonságokon kívül testsúlyunk kontrollálásával és célzott sporttevékenységgel közelíthetjük meg az ideálunkat. Amennyiben még mindig elégedetlenek vagyunk a megjelenésével, formáját alakíthatjuk sebészeti beavatkozással.

A fenék nagyobbításának egyik lehetséges megoldása lehet egy speciális formájú implantátum farizomzatba történő behelyezése, amely nem csak nagyobb méretet, de formásabb, feszesebb megjelenést is biztosít.

A műtétet előzetes kivizsgálást követően, általános altatásban végezzük. A beavatkozás átlagosan 2-2,5 órát vesz igénybe. Az implantátum behelyezése 1-1 függőleges metszésen keresztül történik. A heg jól megbújik a fehérnemű takarásában az összefekvő farpofák között.

A műtétet követően egy éjszakát kórházban kell töltenie. Néhány napig feszülő érzés, enyhe fájdalom előfordulhat, mely az ülést is jelentősen megnehezíti. Kontrollvizsgálatra 1 , 2, 4, 6 hét, majd 3, 6 és 12 hónap elteltével kell jelentkeznie. Fenékplasztika után kompressziós fehérnemű viselése szükséges az implantátum helyben maradásának megkönnyítésére, amit még 2 hétig csak tisztálkodáshoz lehet levenni. Felszívódó varratok esetén már az 5-6. naptól zuhanyozhat, ellenkező esetben a 2. héten esedékes varratszedésig sebeit víz nem érheti.

Az első 2 hétben csak kíméletes terhelés engedélyezett, sem hosszas gyaloglás, sem tartós ülés nem megengedett, lépcsőzés, magasra fellépés kerülendő. A beavatkozást követő 4 héttől, de még a kompressziós nadrág viselése mellett, a fizikai aktivitás növelhető, a 6. héttől a sportterhelés is fokozatosan megkezdhető. A fenék végső formáját 3-4 hónap alatt éri el, az implantátum cseréjére nincsen szükség.

A műtét szövődmény rátája kiemelkedően magas a plasztikai sebészeti beavatkozások között: bevérzés, sebfertőzés, elhúzódó sebgyógyulás, az implantátum elmozdulása esetenként előfordulhat. Ezek elkerülésére a gondos előzetes kivizsgálás, a precíz műtéti kivitelezés és a műtétet követő előírások betartása szolgál.

A fenék megnagyobbításának, a kívánt formára alakításának másik módja a saját zsírszövettel történő töltés is lehet. Ilyenkor saját zsírszövet beinjektálásával érjük el a kívánt formát. A műtét ebben az esetben is altatásban történik, 3-4 órát vesz igénybe. Eszközeinket apró metszéseken keresztül vezetjük be, ezeket egy-egy öltéssel zárjuk. A varratszedésre 1 hét elteltével kerítünk sort, addig a sebeket szárazon kell tartani. A normális életvitelhez a 3. héttől, fokozatosan térhet vissza. A fenék végleges formáját kb. 3 hónap alatt éri el, az elért eredményt rendszeres testmozgással és testsúly kontrollal tartósan élvezheti.

Ha a műtét előtti teendőkről, a kivizsgálás menetéről, az altatás részleteiről vagy a műtét költségeiről szeretne részletes információkhoz jutni, kérjük olvasson tovább.

Create a website or blog at WordPress.com