beavatkozások

Fülplasztika

Esetenként a porcos fülkagyló fejlődése során deformálódik, a két oldal között aszimmetria alakul ki, vagy a koponyától a megszokotthoz képest kissé jobban eláll. A fül sérülhet baleset következtében, de deformálódást okozhat a fülbevaló vagy fültágító viselése is.

A fülkagyló formai eltérései műtéti úton javíthatók, az elálló fül látványosan korrigálható. A fülműtét akár gyermekkorban is javasolható, hiszen az elálló fül problémája sok kisgyermeknek már korán esztétikai problémát, és ezzel lelki terhet jelent. A fül növekedése megközelítőleg 7 éves korra befejeződik, az ezután elvégzett műtéti megoldás biztonságos és tartós eredményt ad. A saját gyakorlatunkban a gyermekeket 12 éves kortól fogadjuk, szülői beleegyezéssel.

A fül korrekciós műtétje helyi érzéstelenítésben történik, a kétoldali beavatkozás kb. 1 órát vesz igénybe. Elálló fül korrekciója során a hegvonalat a fül mögötti redőben vezetjük, így az  észrevehetetlen marad. Műtét után 2 hétig a porcos fülkagylót folyamatosan, további 4 hétig csak éjszaki szorítókötéssel védjük. A varratszedésre 10-14 nappal a műtét után kerül sor, a fül végleges formáját 6-8 hónap alatt nyeri el.

A műtét sebészeti szövődményeként bevérzés, sebfertőzés ritkán előfordulhat. A helytelen szorítókötés viselés bőrelhalást is eredményezhet. Ezek elkerülésére a gondos előzetes kivizsgálás, a precíz műtéti kivitelezés és a műtétet követő előírások betartása szolgál. Ha a műtét előtti teendőkről, a kivizsgálás menetéről, az altatás részleteiről vagy a műtét költségeiről szeretne részletes információkhoz jutni, kérjük olvasson tovább.

Create a website or blog at WordPress.com