beavatkozások

Intimplasztika

A külső női nemi szervek normál anatómiai megjelenése során a hüvely bemenetét védő szeméremajkak közül a belső, ún. kisajkakat a külső, ún. nagyajkak fedik. Amennyiben a kisajkak mérete nagyobb a szokványosnál, vagy a nagyajkak fejletlenek akkor a fedés helyett a kisajkak a szeméremrésben előboltosulnak, ezáltal láthatóvá válnak. Egyeseknél olyan fokú lehet a kisajkak túltengése, ami esetleg szégyenérzetet okoz, de akár fizikai kellemetlenséggel is társul. Intimplasztikai beavatkozás során vagy a kisajkakat tudjuk megkisebbíteni, vagy a nagyajkakat tudjuk zsírszövettel teltebbé tenni, így közelítjük meg az elvárt eredményt.

A műtétet helyi vagy általános érzéstelenítésben végezzük, a beavatkozás kb. 1,5-2 órát vesz igénybe, kórházi benntartózkodást nem indokol. Otthonában elsődleges szempont a sebfertőzés megakadályozásához a műtéti terület tisztántartása, hiszen higiéniai szempontból kritikus területről van szó. Ehhez részletes tanácsokkal látjuk el.

A terület néhány napig duzzadt, ami kifejezett érzékenységet és mozgáskorlátozottságot okoz. Az első három napban tisztálkodni csak fertőtlenítős ecseteléssel lehet, amit naponta többször kell ismételni. Varratszedés nincsen, hiszen a varratok maguktól kipotyognak. Fizikai megterhelést még 3 hétig kerülni kell, napi megszokott aktivitás már közvetlenül a műtét után megkezdhető. Szexuális élet csak a 6 hetes kontroll kedvező eredménye után megengedett.

Végleges műtéti eredmény a duzzanat megszűnte, a sebek teljes gyógyulása után látható, ez kb. 3 hónap hónap után várható.

Esetleges műtéti szövődmény lehet: bevérzés, hegszétválás, szövetelhalás, sebfertőzés, beidegzési zavar, ami átmeneti érzéscsökkenésben vagy érzéskiesésben nyilvánulhat meg. Ezek elkerülésére a gondos előzetes kivizsgálás, a precíz műtéti kivitelezés és a műtétet követő előírások betartása szolgál. Ha a műtét előtti teendőkről, a kivizsgálás menetéről, az altatás részleteiről vagy a műtét költségeiről szeretne részletes információkhoz jutni, kérjük olvasson tovább.

Create a website or blog at WordPress.com