beavatkozások

Szemhéjplasztika

Ahogy az életkor előrehaladtával a homlok és a szemöldök elveszti rugalmasságát és megereszkedik, a felső szemhéjon felesleg keletkezik. A szem körüli táskák kialakulásáért nem csak az életkor okolható, hanem szerepet játszanak alkati tényezők is. Míg az alsó szemhéj lazasága azzal, hogy fáradt külsőt kölcsönöz az arcnak, legtöbbször csak esztétikai probléma, addig a felső szemhéj csüngése a látást is zavarhatja. Szemhéjplasztikával kimetszhetők a szemhéjak bőrfeleslegei, és a szem alatti táskákat okozó szerkezeti lazaság is korrigálható. A műtét eredményeképpen az arc fiatalossá, kipihentté, ápolt megjelenésűvé válik. Amennyiben a felső szemhéj lógása zavaró, de műtétet még nem kíván, a szemöldök megemelésére kell törekednünk, ami történhet injekciós kezeléssel, szálbehúzással, illetve műtéti úton egyaránt. Bizonyos esetben a szemhéjplasztika megkívánja a szemöldök egyidejű korrekcióját is.

A beavatkozáshoz nincs szükség altatásra, helyi érzéstelenítésben végezzük, amikor is csak az érzéstelenítő injekció beadása kellemetlen, a terület érzéketlenné válik, így a műtéti metszés és a varratok elhelyezése fájdalmat nem okoz. A műtét kb. fél-egy óráig tart, a sebeket ragasztjuk és kötéssel védjük. A duzzadás megelőzésére és fájdalomcsillapítás céljából jótékony hatású az érintett területek óvatos hűtése, ennek technikájáról részletes tanácsot fog kapni, akár csak a szemek szükséges védelméről. A beavatkozás kórházi benntartózkodást nem igényel. Otthonában 3 hétig kerülni kell a fizikai megterhelést. A varratszedés 5-7 nap után esedékes. A végleges műtéti eredmény a duzzanat és a bőr alatti bevérzés felszívódása után, a sebgyógyulást követően, kb. 3 hónap elteltével válik láthatóvá.

A műtét után tapasztalható helyi duzzanat, bevérzés gyakran előfordul, normális jelenség, sebfertőzés, bőrérzés zavara, szemzárási akadályoztatottság, könnycsatorna sérülés szövődményével ritkán találkozunk. Ezek elkerülésére a gondos előzetes kivizsgálás, a precíz műtéti kivitelezés és a műtétet követő előírások betartása szolgál. Ha a műtét előtti teendőkről, a kivizsgálás menetéről, az altatás részleteiről vagy a műtét költségeiről szeretne részletes információkhoz jutni, kérjük olvasson tovább.

A szemhéjplasztikára arcplasztikával egyidejűleg is sor kerülhet.

Create a website or blog at WordPress.com