beavatkozások

Vádliplasztika

A lábszár formája elsősorban veleszületett alkati tulajdonság, azonban a rendszeres sporttevékenység, a testsúly alakulása egyaránt befolyásolja. A vádli tömegének, formájának korrekciója erre a célra speciálisan kialakított implantátum behelyezésével lehetséges.

A műtétet előzetes kivizsgálást követően, általános altatásban végezzük. A beavatkozás kb. 1 órát vesz igénybe. A térdhajlat közelében megbújó, kb. 4 cm-es metszésen keresztül helyezzük be az Önnek előzetesen kiválasztott, esztétikus formájú és méretű implantátumot. A műtétet követően egy éjszakás kórházi tartózkodásra van szükség. Esetleges duzzanat, enyhe fájdalom előfordulhat.

Az első kontrollvizsgálatra 1 hét múlva, a varratszedésre 2 hét múlva kerül sor. 6 hét, majd 3, 6 és 12 hónap elteltével kell további ellenőrzésen jelentkeznie. A műtét befejeztétől 1-1,5 hónapig a rugalmas fásli viselése folyamatosan szükséges, mely segít az implantátum helyben tartásában és a végtag keringésének javításában, ezért csak tisztálkodáskor szabad azt eltávolítani. Varratszedésig a sebet víz nem érheti. Mélyvénás trombózis megelőzésére véralvadás-gátló injekciós kezelést rendelünk el.

A műtét másnapjától a fokozatos, kíméletes terhelést meg lehet kezdeni, azonban lépcsőzést, guggolást még 3 hétig kerülni kell. Célszerű emelt sarkú, de kényelmes cipő vagy papucs viselése.  Nagyobb fizikai igénybevételt mint a hosszas gyaloglást, futást, kerékpározást csak a fokozatosság elvének betartásával kezdhet.

Lábfáradás érzése hosszan tartó állás vagy fizikai megterhelés esetén hónapokig is előfordulhat. A végleges műtéti eredményre 4-6 hónap elteltével számíthat. Az implantátum viselése fizikai aktivitásában, sportolásban akadályt nem jelent, cseréjére nem lesz szükség.

A műtét sebészeti szövődményeként bevérzés, sebfertőzés, elhúzódó sebgyógyulás esetenként előfordulhat. Ezek elkerülésére a gondos előzetes kivizsgálás, a precíz műtéti kivitelezés és a műtétet követő előírások betartása szolgál. Ha a műtét előtti teendőkről, a kivizsgálás menetéről, az altatás részleteiről vagy a műtét költségeiről szeretne részletes információkhoz jutni, kérjük olvasson tovább.

Create a website or blog at WordPress.com